Отстраняваме повреди по настолни компютри, лаптопи, таблети и др., като ще изброим по-често срещаните с което да Ви улесним с диагностицирането а и прадпазването от някои предотвратими проблеми.

На първо място сред проблемите по компютърната техника са прегряването, в следствие на натрупан прах по всички елемнти от вътрешността на компютъра. Прахът се наслоява върху охлаждащите вентилатори, радиаторите и върху самите елементи с което силно затруднява тяхното охлаждане. Продължителното прегряване на елементите води до тяхното излизане от строя и спиране на компютъра. Прегряването е един от основните причинители на множество проблеми, за това почиствайте редовно вътрешността на компютъра и ако забележите безпричинно рестартиране или спиране на компютъра, незабавно го изключете и потърсете нашата помощ за да предотвратите по-големи и скъпи повреди.

Друг често срещан проблем са честите спирания на захранването, както и токовите пикове. Ние препоръчваме задължителна употреба на UPS за предпазване от тези повреди.

В населени места, където има изградена открита LAN мрежа по стълбове, често изгарят LAN картите от статичното електричество натрупано по откритите кабели. За такива места е задължително да се поставят LAN  протектори и допълнителна LAN  карта на компютъра. При наличието на протектор и допълнителна LAN карта, дори и да получите доза висиковолтов удар от трасето на интернет, те ще изгорят и ще предпазят компютъра Ви.

При лаптопите също има голям процент повреди от прегряване, като това в много случай е доста скъп ремонт, защото се стига до отлепване на основни чипове по дъното. Не пестете от почистване на лаптопа си защото това може да Ви донесе големи главоболия. Честа повреда е и счупването на пантите на лаптопа. Тях можете да предпазите, като отваряте и затваряте дисплея по-плавно и държейки го в средата.

Сменяме счупени дисплеи на лаптопи, таблети навигации и подобни.

Съществуват и още много и разнородни повреди, но се надяваме че като знаете за най-честите и как да ги предотвратявате, това е достаттъчно за обикновенния потребител.

Ъпгрейд на компютъра както повечето от Вас знаят е добвяне или подмяна на определени компоненти с по-мощни такива с цел повишаване на производителността на компютъра и удължаване на експлоатационният му период.

Обикновенно клиентите се сещат за ъпгрейд когато компютърът стане много бавен и напълно неизползваем. Не чакайте този момент, защото това се случва обикновенно дълго време след закопуване на компютъра – поне 2г., и е възможно вече да не се предлагат компоненти, за вашият компютър. Времето от една до една и половина години след закопуване е най-подходящо за ъпгрейд, като така ще имате постоянно актуален и бърз компютър.

Най-голям реално осезаем приръст в бързодействието на компютъра оказва RAM паметта, за това добавате колкото се може повече, като правилото е поне да я удвоите.

По-добра видео карта помага на геймърите да играят на най-новите игри в по-добра резолюция и с по реалистични ефекти. Не на последно място е и процесора, особено ако компютъра се ползва за игри или приложения изискващи повече процесорна мощност.

Не забравяйте да уточните, за какви цели ще се ползва компютъра, за да може предвидения от Вас бюджет да се оплзотвори максимално добре за целта.

Като завършек ще добавим, че работейки десетки години с вносителите на компоненти получаваме добри отстъпки и можем да си позволим конкурентни цени за цялостната услуга.